archiveорганизации

МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Царовска на координација со граѓанските организации, синдикатите и инспекторатите: Најважно ни е работниците и работодавачите да ги почитуваат протоколите

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања Мила Царовска, денес  одржа редовен координативен состанок, на којшто присуствуваше дополнителната...
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Царовска: Се засилува соработката на инспекторатите со граѓанските организации за поголема заштита на правата на работниците и граѓаните

Заменичката на престедателот на Владата задолжена за економски прашања Мила Царовска, заменик министерот за труд и социјална политика Ѓонул Бајрактар...
ПравдаСветот на работникот

Царовска: Владата вложува максимални напори да ги заштити работниците и бизнисот

Заменичката на престедателот на Владата задолжена за економски прашања Мила Царовска денес  одржа редовна координација со преставници на граѓанските организации...
ЕкономијаМакедонијаСиндикат

Владата и синдикатите со предлози за зачувување на работните места и финансиска поддршка на работниците

Во Владата на Република Северна Македонија денеска се одржа состанок со кој претседаваше премиерот, Оливер Спасовски и на кој заедно...
UncategorisedМакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

КСС и МЗЗПР: Делумното спроведување на предложените мерки може да придонесе само за поголема штета

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија - КСС и Македонското здружение за заштита при работа - МЗЗПР  испратија отворено писмо...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Јовановски: Во КПУ Затвор – Скопје не треба да се носат заразени лица, без да има изолирани оддели

Имено, голем дел на европски невладини организации ја изразија неподготвеноста на затворите и притворите да примат заболени лица од корона...
1 2 3 5
Page 1 of 5