Лекција по трудово и социјално право: Правата од пензиско и инвалидско осигурување

Рубрика за трудово и социјално право Тема: Правата од пензиско и инвалидско осигурување Граѓаните ќе ги стекнат правата од пензиско

Прочитај повеќе

Граѓаните се повеќе уплатуваат приватно здравствено осигурување

Во првите шест месеци годинава бројот на договори за купени полиси за приватно здравствено осигурување пораснал за 48 отсто. Вложувањата

Прочитај повеќе

Оглас за вработување во Кроациа Осигурување АД – Друштво за осигурување на живот Скопје

Врз основа на член 22 став 2. и член 23. став 2. од Законот за работни односи, Кроациа Осигурување АД

Прочитај повеќе

Евроинс Македонија вработува…

ЕВРОИНС OСИГУРУВАЊЕ АД Скопје е четвртото друштво за осигурување основано на територијата на Р.Македонија, врши повик за работа за следната работна

Прочитај повеќе

Оглас за вработување во СН Осигурителен брокер АД Битола

Бидете дел од најбрзорастечко брокерско друштво во секторот на осигурување – СН Осигурителен брокер АД Битола.   Позитивните резултати, што

Прочитај повеќе

МАПАС со важно соопштение до членовите кои имаат бенифициран стаж

Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС), ја известува пошироката јавност дека согласно закон членовите на задолжителните пензиски

Прочитај повеќе

Дали криминално работење во ФЗОМ е причина за доцнење на исплатата на надоместокот за породилно отсуство?

Соопштението на Левица ви го пренесуваме интегрално: Бројни пораки со апел да кренеме глас за заштита на најмалите, очигледно заборавени

Прочитај повеќе

Манчевски: Трансфер на вработени од јавен во приватен сектор по изборите

Процесот на префрлање на вработени од јавен во приватен сектор ќе почне по завршување на изборите затоа што во предизборниот

Прочитај повеќе

Струга, завршиле со работа, нема кој да им потпише пензионирање

И без плата и без пензија останаа жители на Струга. По завршувањето на работниот однос и исполнувањето на старосната граница

Прочитај повеќе