Објаснување за отказот од деловни причини

Отказ од деловни причини Работодавачот, пред да го откаже договорот за вработување од деловни причини (технолошки, економски, организациони и слични

Прочитај повеќе

Работи кои е подобро е да ги премолчите кога ќе дадете отказ

Иако понекогаш одлучуваме да си дадеме отказ со „вжештена глава“ и многу работи кои сакаме да ги кажеме, најчесто негативни,

Прочитај повеќе

Анкета: Најголем дел од македонските работници би дале отказ поради немање можност за напредување

Една од најголемите причини поради кои работниците ги напуштаат работните места се платите. Сепак анкетата во прилог покажува дека тоа

Прочитај повеќе

Што опфаќа забраната за отказ поради бременост, раѓање и родителство, а што не?

Што опфаќа забраната за отказ поради бременост, раѓање и родителство, а што не? Законот предвидува заштита одредена заштита кога станува

Прочитај повеќе

Која е постапката за врачување на отказот?

Постапка на врачување на отказот Кога работодавачот сака да отпушти одреден работник, отказот на договорот за вработување мора да ѝ

Прочитај повеќе

Зошто и покрај високите плати, работниците даваат отказ од работа?

Високата плата не може да реши се. На вработените повеќе од кога и да било важна им е атмосферата на

Прочитај повеќе

Нов договор за вработување наместо отказ

Нов договор за вработување наместо отказ Се почеста практика станува понудата на нов договор за вработување наместо отпуштање на работникот.

Прочитај повеќе

Некој добива поголема плата, некој дава отказ: Ова се двете „лица“ на јануари

Нова година, нови цели, а луѓето се жедни за промени или барем носење на нови одлуки кои мислат дека ќе

Прочитај повеќе

16.000 граѓани го изгубиле работното место поради ковид-кризата

Вкупно 16.073 граѓани добиле отказ од работното место поради пандемијата на коронавирус, информираше директорот на Агенцијата за вработување, Беким Мурати

Прочитај повеќе

Како да дадете отказ од работа на којашто само сте почнале: И тоа е подобро отколку да трпите

Може да потрае некое време за да се прилагодите на новата работа, но понекогаш веднаш ви е јасно дека сте

Прочитај повеќе