Што значат зголемените отпуштања за крипто индустријата?

Бидејќи резервоарите и платните списоци на крипто пазарите се намалуваат, набљудувачите веруваат дека тоа може да ја поттикне индустријата да

Прочитај повеќе

Што ако останете без работа? Следете ги овие 4 правила

Отпуштања се случуваа насекаде, па и во компаниите кои работат со добивка, т.е. многу се успешни и профитабилни. Од друга

Прочитај повеќе

Во преработувачката индустрија имало најмногу отпуштања

Најмногу невработени во Македонија „пристигнале“ од секторот Преработувачка индустрија, покажува извештајот на Државниот завод за ревизија, кој е резултат на глобален проект што

Прочитај повеќе

Се заканува нов бран на отпуштања

Опасноста од нов бран на отпуштања и понатаму им се заканува на македонските работници- времето на корона пандемијата носи силни

Прочитај повеќе

Стопанска комора: Законот за недела неработен ден ќе предизвика отпуштања

До 30 отсто од работниците може да останат без работа,  реализацијата на капиталните проекти станува неизвесна, може да дојде до

Прочитај повеќе

Угостителите бурно реагираат – ќе има отпуштања

Намалени приходи и масовни отпуштања ќе донесат новите мерки за справување со вирусот, велат угостителите. Со намалувањето на работното време

Прочитај повеќе

250-ТЕ ТЕКСТИЛНИ РАБОТНИЦИ ОД ВЕЛЕШКАТА МОДНА КОНФЕКЦИЈА „СТОБИ“

Нема испратнина за вработените од велешката модна конфекција Стоби, која на почетокот на месецов престана со работа и на улица

Прочитај повеќе