Охрид се соочува со хиперпродукција на туристички водичи, додека некои туристички градови немаат воопшто

Нелојалната конкуренција предизвикува хиперпродукција на туристички водичи во Охрид, додека во некои поголеми туристички градови немаат воопшто. Директорот на Агенцијата

Прочитај повеќе

ОХРИДСКИТЕ ЦЕНИ ПОЛУДЕА: Една ноќ во реновирана гаража 2.000 денари од 1-ви август

Летните одмори се во полн ек, но традиционално летниот шпиц почнува од втората половина на јули, а кулминацијата ја доживува

Прочитај повеќе

Украинец уапсен во хотел во Охрид

На 05.07.2022 година во 01 часот во СВР Охрид е приведен Р.Ч.(42) од Харков-Република Украина. Тој, претходно во хотелски објект

Прочитај повеќе

КАКО ИЗГРАДБАТА НА ВЕЧНИОТ ПАТ КИЧЕВО-ОХРИД НА КИНЕСКАТА КОМПАНИЈА ПО ЗАГУБАТА ОД 19 МИЛИОНИ ЕВРА, ЛАНИ И ДОНЕСЕ ДОБИВКА ОД 7 МИЛИОНИ?!

Разгледувајќи го извештајот за 100 најголеми фирми по добивка што неколку години по ред го публикува порталот Пари, овој податок

Прочитај повеќе

Годинава во Охрид се очекуваат 7.000 гости од Холандија, а за прв пат најавени се и 2.000 туристи од Велика Британија

Првата група од 155 туристи од Холандија, денеска пристигна на Охридскиот аеродром „Св. Апостол Павле“. Гостите од Холандија кои слетаа

Прочитај повеќе

Во Охрид технички пероснал без лиценца згрижувал деца,90 % од вработените се во штрајк – Во Струмица и Велес штрајкот е во полн ек

Во регион Велес на првиот ден од штрајкот речиси сите училишта и градинки влегле во штрајк, со исклучок на една

Прочитај повеќе

Во Охрид одржан Првиот саем на социјални претперијатија од Југозападниот регион

Во организација на Регионалниот центар за поддршка на социјални претпријатија во склоп на Фондацијата за поддршка на претпријатија ЕСА Охрид

Прочитај повеќе

ОХРИД ЈА НОСИ НАЈГОЛЕМАТА ПРОСЕЧНА ПЛАТА ОД 190.000 МКД

Ретко кога градот Охрид можел да се пофали со успешни компаниски приказни, а тоа да не биде поврзано со туризам

Прочитај повеќе

Во Охрид следната година се очекува да бидат остварени 2,5 милиони ноќевања

Туризмот како дејност генерално е меѓу најсериозно засегнатите стопански гранки од епидемијата на Ковид-19. Затворањата на земјите, превентивните мерки, ограничувањата

Прочитај повеќе

На Охрид му фали слободна работна сила, најмногу слободни работни места во услужните дејности и продажбата

Скоро и да нема хотел, ресторан, маркет или поголем продажен објект во Охрид без отворен оглас за вработување. Туристички Охрид

Прочитај повеќе