- Advertisement -

archiveпазарен

Правда

Утврдени девет прекршоци за една недела на протоколите од страна на угостителски објекти

Претседателката на Инспекцискиот совет Магдалена Филиповска-Грашкоска денеска на редовна прес-конференција информираше за активностите и надзорите на шесте инспекциски служби во...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

За една недела, трудовиот инспекторат 11 решенија за прекршување на работничките права

Директорот на Државниот пазарен инспекторат Стојко Пауновски, додаде дека од денеска, во засилена контрола на почитувањето на протоколите од страна...
Правда

ДПИ: Гости, меѓу кои и лидер на партија, во затворен дел во угостителски објект, следуваат кривични пријави за угостителскиот објект

Државниот пазарен инспекторат најави кривични пријави за угостителски објект на „Боемска улица“, којшто примал гости во затворен дел меѓу кои...