АЕТМ: Над 70 проценти од е-продавниците не продаваат на други пазари

Над 70 проценти од е-продавниците не продаваат на други пазари, покажува анализата изработена од страна на Асоцијацијата за е-трговија на

Прочитај повеќе

Анализа – како ќе се спроведе одлуката за биоразградливи ќеси на пазарите – имаме ли капацитет за производство?

Во што ќе пазарат граѓаните од први декември кога ќе бидат забранети сегашните пластични кеси и ќе се користат исклучиво

Прочитај повеќе

Се ограничува работењето на градските пазари во Битола

Општинскиот кризен штаб во Битола одлучи да го ограничи работното време на двата градски пазари со кои стопанисува ЈП „Пазари“.

Прочитај повеќе

Владата предлага укинување на законот за пазарџиите, ќе се носи ново решение

Владата на денешната седница донесе решение да се укине Законот за трговија на зелените пазари, што беше донесен на иницијатива

Прочитај повеќе

Пониски цени за закуп на тезга или протест, се заканија пазарџиите

Пазарџиите бараат од организаторите на пазарите да ги намалат цените за закупнина на тезгите. Тезгаџиите предупредуваат дека доколку не бидат

Прочитај повеќе

СКМ бара законско регулирање на зелените пазари

Групацијата за пазарите во рамки на Стопанската комора на Македонија алармира дека има уште многу малку време до примена на

Прочитај повеќе