Бектеши: Ќе се зголемат ингеренциите на Пазарната инспекција, тука сме да разговараме со угостителите

Мерките за угосителските објекти донесени вчера, се предлог на Комисијата за заразни болести и ние во целост ќе ги почитуваме.

Прочитај повеќе

Зафировски од МОРО: Додека не се донесе закон за најмала гарантирана исплатена саатнина, не сме ни приближно блиску до европските држави

Нашата основна цел е правата и стандардот на работникот. Сведоци сме дека во последните 30 години системот што го изградија

Прочитај повеќе

Кои се и колку заработуваат македонските ТОП 10 извршители

Но пазарната економија со ризиците кои ги носи е систем во кој институционално се поставени и опстојуваат и канцелариите за

Прочитај повеќе