За една година во стопанството поделени речиси 40 илјади откази!

Речиси 40 илјади работници е разликата на пазарот на труд во март годинава во однос на истиот месец лани. Официјалните

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Димитров: Платите на работниците автоматски ќе се зголемат преку попродуктивна опрема

Ексклузивно интервју на порталот Работник со Претседателот на Организацијата на работодавачи на Македонија Ангел Димитров, во кое тој зборува од

Прочитај повеќе

Корона криза во Македонија: Слаба државна помош, откази, раст на нееднаквоста

Нееднаквост во време на корона – Ефекти од пандемијата на Ковид-19 врз македонската економија е името на студијата која ја

Прочитај повеќе