Годинава го означи почетокот на крајот од пандемијата со Ковид-19, што не очекува во 2023 година !?

За поголемиот дел од светот, 2022 година го означи почетокот на крајот на пандемијата на Ковид-19. Многу земји го укинаа

Прочитај повеќе

Короната и новото работно опкружување: Запознајте 6 типови на колеги за кои „не сте знаеле дека постојат“

Некогаш беше очигледно што е тоа што вработените го сакаат од работата. Пред пандмијата, поголемиот дел прифатиле дека целта на

Прочитај повеќе

Пандемијата ја продлабочи нееднаквата дистрибуција на приходите: богатите побрзо се збогатуваат, сиромашните побрзо осиромашуваат

Пандемијата ја продлабочи нееднаквата дистрибуција на приходите: богатите побрзо се збогатуваат, сиромашните побрзо осиромашуваат Европскиот институт на синдикати деновиве објави

Прочитај повеќе

Како пандемијата влијае на работата?

Поради пандемијата голем број oд работниците се принудени да ги напуштат своите работни места. Со многу голема раздвиженост во работната сила,

Прочитај повеќе

Пандемијата ги зголеми луѓето во екстремна сиромаштија за повеќе од 100.000

Пандемијата на коронавирус ја продлабочи финансиската нееднаквост на најсиромашните и најбогатите луѓе во светот, пишува „CNN“, цитирајќи нов извештај. Милијардерите

Прочитај повеќе

Шабани: И покрај пандемијата, учебната година успешно заврши

Учебната година и покрај предизвиците на пандемијата успешно заврши, што се должи на големиот ангажман на Министерството за образование и

Прочитај повеќе

Студија: Децата меѓу најпогодените од социо-економските последици од пандемијата

Иако владините социо-економски мерки против Ковид-19 го ублажија влијанието врз екстремната детска сиромаштија, повеќе деца живеат под просекот на животниот

Прочитај повеќе

Медиумите и пандемијата: Саморегулацијата на медиумите да добие силна поддршка

Советот за етика во медиумите (СЕММ), во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје, денеска организираа настан за медиумската саморегулација

Прочитај повеќе

Онлајн дебата „Медиумска саморегулација – што донесе пандемијата?”

Советот за етика во медиумите (СЕММ), во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје, денеска ќе одржи оналјан настан на

Прочитај повеќе

СЗО: Животниот век на работниците загрозен по пандемијата на коронавирусот

Премногу долгото работно време е смртоносно за стотици илјади луѓе во светот и ова е тренд што може да се

Прочитај повеќе