Ќерката на Талат Џафери ќе врши надзор на парно греењето на скопјани

АД ЕСМ ги регистрираше трите компании со кои ќе се пријави на владиниот оглас за превземање на парно-греењето на Скопје

Прочитај повеќе

ТЕ-ТО не гарантира дека ќе има доволно топлина за граѓаните кои се греат на парно

Неизвесно е дали ТЕ-ТО и оваа зима ќе има капацитет да ги олесни проблемите со парното и струјата. Од компанијата

Прочитај повеќе

Бислимовски: Ако се оди според цената на гасот, парното треба да поскапe за 150%

Ако зголемувањето на цената се ориентира според поскапувањето на природниот гас, тогаш цената на парно-греењето треба да се зголеми за

Прочитај повеќе

Владата одлучи да ја покрие разликата во цената на парното

Одлука за измена на Уредбата за критериумите и условите за прогласување на кризна состојба во случаи на временски и природни

Прочитај повеќе

Бислимовски: Цената на парното се враќа на ниво од јули 2018 година

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) донесе одлуки со кои се зголемува крајната цена на испорачаната топлинска енергија

Прочитај повеќе

,,ПАРИ“ ОТКРИВА: Колку БЕГ заработуваше од парното пред поскапувањето на гасот?

Ќе има ли редовно снабдување со  топлинска енергија, кој ќе ја покрива разликата меѓу цената што ја плаќаат граѓаните и

Прочитај повеќе

Граѓаните кои користат парно ќе плаќаат пониски сметки

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) донесе одлуки со кои се намалува во просек за 4% крајната цена

Прочитај повеќе

Компаниите бараат зголемување на цената на парното, РКЕ неделава ќе одлучи

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги во текот на оваа недела ќе ја донесе одлуката за цената што ќе

Прочитај повеќе