МТСП: Во тек е етапната исплата на јунските пензии

Министерството за труд и социјална политика известува дека на ден 28.06.2022 год. (вторник) започнува етапната исплата на јунските пензии, кои

Прочитај повеќе

Пензионерскиот синдикат на Македонија денеска одбележува 4 години постоење – „Продолжуваме да се бориме за правата и статусот на пензионерите“

Пензионерскиот синдикат на Македонија денеска прави 4 години од своето формирање како организација која ги застапува и штити правата на

Прочитај повеќе

Од 28-ми започнува етапната исплата на јунските пензии

Владата на Република Северна Македонија на последната седница ја усвои Информацијата за исплата на пензии за месец јуни 2022 година

Прочитај повеќе

(Видео) Фатмир Битиќи: Пари има, луѓето да не се грижат за исплата на платите и пензиите

Се наоѓаме во потешка ситуација од претходните две години, одредени кругови не сакаат да признаат дека се наоѓаме во воена

Прочитај повеќе

Георгиевска: Пари за поголеми плати и пензии, нови редизајнирани мерки со ребалансот на Буџетот

Во Комисијата за финансирање и буџет во Собранието започнува расправата по предлог ребалансот на Буџетот за 2022 година. Станува збор

Прочитај повеќе

Тасевска: Предвремена исплата и на мајските пензии со дополнителни 1.000 денари како помош за пензионерите

Владата предводена од СДСМ на дело покажува вистинска грижа за пензионерите. Од денеска започнува етапната исплата за мајските пензии за

Прочитај повеќе

Oд денес почнува исплата на мајските пензии

Oд денес почнува етапната исплата на мајските пензии, кои продолжуваат да се исплатуваат предвремено. Пензија повисока за 1.000 денари ќе

Прочитај повеќе

Со одговорните политики на СДСМ, ребалансот на Буџетот е со заштеда од 200 милиони евра за поголеми плати и пензии

Одговорните политики на СДСМ се рефлектираат преку ребаланост на Буџетот, со кој заштедата од 200 милиони евра од непродуктивните трошоци,

Прочитај повеќе