archiveпензионери

СветСиндикат

Промени кај соседите: Пензионирани жени на 64 години, мажи на 66 години

Владата на Црна Гора и претставниците на синдикатот договорија измени во законот за пензиско и инвалидско осигурување. Со овие измени...
ЕкономијаМакедонија

Царовска и Шкриељ: Во 2020 година 324 илјади пензионери земаат секој месец пензии поголеми за 722 денари

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања, Мила Царовска, дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика, Санела...
ЕкономијаМакедонија

Царовска и Шкријељ во Охрид: Пензиите се сигурни, исплатите се редовни, одговорно се грижиме за пензионерите

Пензионерите се сигурни – пензиите ги добиваат предвреме а пензискиот систем е стабилен. Во секоја пензија што се исплатуваше изминатите...
ЕкономијаМакедонија

Царовска: Продолжуваме со унапредување на животниот стандард на пензионерите, покачувањето од 722 денари е влезено во основицата

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања, Мила Царовска, заедно со градоначалничката на општина Битола, Наташа Петровска и...
1 2 3
Page 1 of 3