- Advertisement -

archiveпензиски

ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

МАПАС: Работниците со бенифициран стаж до 30 септември да изберат дали остануваат во задолжителен пензиски фонд

Членовите на задолжителните капитално финасирани пензиски фондови кои имаат бенифициран стаж најдоцна до 30 септември треба да изберат дали ќе...
ЕкономијаМакедонија

Локално: Крајот на септември последен рок за продокжување на членството во вториот пензиски столб за родените пред 1967 година

Согласно измените на Законот за задолжително капитално финансирано пензиско осигурување, кои стапија на сила од 1 јануари годинава, доброволните членови...