Партијата на пензионери побара гарантиран минимален износ на старосна и инвалидска пензија 70% од минимална плата

Партија на пензионери (ПП), во следниот период, низ интензивен дијалог во рамки на владеечката коалиција, своите политички активности примарно ги

Прочитај повеќе

Почнува исплатата на мартовската пензија со дополнителни 1.000 денари финансиска поддршка за секој пензионер

СДСМ, преку институциите што ги предводи, и во време на светска економска криза, продолжува со вистинска грижа за пензионерите. Денеска

Прочитај повеќе

Највисоката пензија остварена од први годинава изнесува 60.294 денари, но засега нема пензионер со вакви примања

пензија на граѓаните што ќе заминат од пензија од први годинава ќе достигне над 1.000 евра или поточно 60.294 денари.

Прочитај повеќе

РЕГИОНАЛНА АНАЛИЗА: ВО МАКЕДОНИЈА НАЈРАНО ВО ПЕНЗИЈА, во Хрватска се најбогатите пензионери

Владата ги почна преговорите со здруженијата на пензионери за зголемување на пензиите. Порталот „Пари“ пребаруваше по податоците од пензиските фондови и по

Прочитај повеќе

Ваков работник секој сака: Oтишол во пензија по 75 години работа во иста компанија

Брајан Веб, 90-годишен механичар кој вели дека продолжил да работи затоа што тоа го одржувало млад, се пензионирал по 75

Прочитај повеќе

АНАЛИЗА: ЗЕМААТ ПЕНЗИЈА ОД 57,992 ДЕНАРИ, ЕВЕ КОЛКУ ПЕНЗИОНЕРИ УЖИВААТ ВО ПЕНЗИОНЕРСКИТЕ ДЕНОВИ

Фондот за пензиско и инвaлидско осигурување ги објави податоците за движењата на пензиите во ноември 2021 година. Во ноември бројот

Прочитај повеќе

Демократски сојуз: Минимална плата од 300 евра и пензија 200 евра

Демократскиот сојуз го поддржува барањето на синдикатите за зголемување на минималната плата на 18.000 денари и ја охрабрува Владата што

Прочитај повеќе

СЕКОЈ ПЕТТИ ПЕНЗИОНЕР ЗЕМА ПЕНЗИЈА МЕЃУ 10.487 И 11.703 ДЕНАРИ

Во септември бројот на пензионери изнесува 325 339 или статистиката избројала 298 пензионери помалку во однос на претходниот август месец

Прочитај повеќе

Кога жените ќе можат да одат во пензија на 57, а мажите на 59 години?

Оваа година е пред крај, но и за наредната нема конкретна најава дека ќе се овозможи предвремено пензионирање, што премиерот

Прочитај повеќе

Работодавачите против намалувањето на старосната граница за излегување во пензија

Владата да внимава со предвременото пензионирање. Работодавачите велат дека не се вклучени во анализата што ја подготвува Владата за моделот

Прочитај повеќе