АНАЛИЗА (2 ДЕЛ ): И највисоките и најниските пензии зголемени за 1 000 денари – одржливост и правичност на решението !

Највисоката пензија во земјава изнесува 725 евра , најниската 186 евра. Зголемување за 1 000 денари како “ад-хок” решение ќе

Прочитај повеќе

Најавено зголемување на пензиите, се уште не се знае моделот за да се процени товарот врз пензискиот фонд

За почетокот на март е договорена нова средба на владини претставници и Здруженијата на пензионери за менување на методологијата за

Прочитај повеќе

Разрешена директорката на ПИОМ – ќе ја замени Беџети од Алтернатива

Разрешена е директорката на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување Билјана Јовановска, пренесе Телма. Според нивните информации Управниот одбор –

Прочитај повеќе

Што ако во фирмата не стасал извештај за стажот и платата на вработените: ПИОМ со ново известување

Фирмите кои не можат да ги преземат листите за стажот и платата на вработените да се обратат до Фондот за

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Јовановска: Пензиите редовно ќе се исплаќаат – ПИОМ има редовни приливи

Воопшто нема простор за паника или страв кај пензионерите во делот на сервисирање на пензиите. Буџетот на Фондот за пензиско

Прочитај повеќе

Наплив на нови пензионери по најавата дека ќе се укине правото на работа до 67 години

Годинава почна со вкупно 326.295 корисници на пензија по разни основи, колку што Фондот за пензиско и инвалидско осигурување евидентира

Прочитај повеќе

Дупките во пензискиот фонд тешко се пополнуваат

Ревизорскиот извештај открива исплата на пензии на починати, како и пропусти во работењето. Од ПИОМ пак, не ги демантираат пропустите,

Прочитај повеќе

Повеќе пари за работниците, буџетот е скроен

На само неколку дена пред следната недела на владина седница да биде усвоен Буџетот за 2020-та министерката за финансии, Нина

Прочитај повеќе

Димитров: Превиското ниво на минималната плата може негативно да се одрази на можностите за отворање на нови работни места

Мислам дека изјавата на Министерот Манчевски е несреќно срочена, веројатно не мислел на „слабите“ туку на „недоволно ангажираните“ и „недоволно

Прочитај повеќе

Пензионерите се приклучуваат кон протестот…

Стагнирањето на пензиите, согласно измените направени во декември месец, минатата година и измена на членот 37 од законот за пензиско

Прочитај повеќе