И планирањето на вашиот одмор може да го подобри вашето ментално здравје

Истражување од Универзитетот „Корнвал“ открива дека луѓето кои планираат патување доживуваат подобри чувства за нивната социјална состојба, економските средства, здравствената

Прочитај повеќе

МЖСПП преземa превентивни мерки за заштита

Министерство за животна средина и просторно планирање, согласно новонастаната ситуација со корона вирусот во нашата земја, спроведува превентивна мерка за

Прочитај повеќе

Макрадули, Богдановиќ и Зиков денеска ја посетија детската градинка “Кочо Рацин” објект Панорама – Водно

Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули, градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ и финансискиот директор на

Прочитај повеќе

Отворен ден на „Дрисла“: Градот Скопје презема итни мерки за консолидација на депонијата

Новинарски екипи и активисти од еколошките граѓански организации денеска ја посетија депонијата „Дрисла“ и направија увид во состојбата на теренот,

Прочитај повеќе

Град Скопје: Денеска на пладне запираат вонредните мерки за загадување на воздухот

По добиената информација од Министерството за животна средина и просторно планирање, Град Скопје ги известува граѓаните дека денеска од 12

Прочитај повеќе

Измените во законот за минерални суровини по скратена постапка ќе имаат негативни ефекти врз бизнисот

На редовната прес-конференција во Стопанската комора на Македонија, одржана на 27.01.2020 година, претседателот на Македонската асоцијација на рударството (МАР), Николајчо

Прочитај повеќе

Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис

Во понеделник, 27.01.2020, Општина Кисела Вода организира информативен настан на тема “Отстранување, дислоцирање, уништување и дислоцирање на хемиски материи од

Прочитај повеќе

Шилегов: Ново зеленило во дворот на Карев

Градоначалникот Петре Шилегов и заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули,  денеска одржаа прес-конференција во дворот на

Прочитај повеќе

Од втората редовна седница на Владата: Одлука за помош од 6 милиони денари за штетите од пожарите во Австралија

Владата на Република Северна Македонија денеска ја одржа редовната втора седница со повеќе точки на дневен ред од својата програма

Прочитај повеќе

Макрадули: Успехот на заедничката борба за заштита на животната средина, зависи од интегрирана и координирана акција на сите чинители

Заменик-министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули денеска, заедно со градоначалникот на општина Бутел, Владимир Смилевски, ги посетија

Прочитај повеќе