Левица: Додека Лимани се луксузира работниците 4 месеци немаат плата

Додека директорот Локман Лимани од Алтернатива се луксузура во модерни канцеларии, репрезентации и патувања, вработените во АД ВОДОСТОПАНСТВО Скопје немаат

Прочитај повеќе

Ристов: Професор на УКИМ зема плата од 30.590 денари

Под просекот на државното ниво е платата на доцент, доктор на науки на УКИМ, бидејќи зема плата од 30.590 денари,

Прочитај повеќе

Која банка нуди најдобри услови за приматели на плата?

Со првото вработување основно нешто што треба да направите, доколку веќе немате, е да отворите трансакциска сметка во банка бидејќи

Прочитај повеќе

#конкурентнаПЛАТА – практичен водич за подобрување на конкурентноста и зголемување на продуктивноста на секоја компанија

#конкурентнаПЛАТА е прв продукт од Истражувањето на плати, додатоци и надоместоци кој ги отсликува спецификите на домашниот пазар, а е

Прочитај повеќе

За едно германско семејство веќе не се доволни 3.600 евра плата

Германските банки предвидуваат мрачен развој за германските домаќинства во наредните месеци, со оглед на скокот на цените на енергијата и

Прочитај повеќе

Колкави плати земаат вработените во казината и обложувалниците?

Во сите казина и обложувалници, македонските граѓани минатата година оставиле 526,5 милиони евра, а вкупната добивка на сите вакви лиценцирани

Прочитај повеќе

8 совети како да преговарате за поголема плата

Подготвил: Бобан Илијевски На многу луѓе не им е пријатно да бараат поголема плата од понудената кога ќе ја добијат

Прочитај повеќе

Димитриевска Кочовска: Се испофалија дека платата во мај се зголемила за 9,4%, ама не напишаа дека инфлацијата е 12,4%

Понекогаш се прашувам дали во економскиот тим во СДСМ имаат срам (тоа е се разбира доколку ги разбираат работите) или

Прочитај повеќе

Комунална хигиена им ги прекина договорите на 33 лица кои земале плата, а не оделе на работа

На 33 лица кои биле вработени, преку АПВ, во ЈП Комунална хигиена-Скопје кои месеци и години земале плата а не

Прочитај повеќе

Не е платата: 4 работи што ги прават вработените среќни

За задоволство на вработените не се клучни ниту висината на платата, а ниту пак бенефитите кои тие ги добиваат Платата

Прочитај повеќе