archiveПлата

ЕкономијаМакедонија

Просечната нето плата за февруари 2020 година изнесува 27,206 денари

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во февруари 2020 година, во...
ЕкономијаМакедонија

Сите функционери на државно и локално ниво и јавната администрација со минимална плата од 14.500 денари за април и мaj

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев, објави сет времени мерки, кои ќе бидат спроведени во наредните неколку месеци дури трае вонредната...
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Ампева од „Гласен текстилец“: Задоволна сум покачувањето на минималната плата, но остануваат уште многу предизвици

Претходно, појаснува Ампева, немаше ни минимална плата, туку само учинок за текстилните работнички, бевме дискриминирани по секој основ. Сè уште...
1 2 3 4 5 10
Page 3 of 10