СПМ бара зголемување на платите на полициските службеници за 10 %

Синдикатот на Полиција во Македонија- СПМ упатува апел до сите пратеници во Собранието на Република Македонија, без разлика кој го

Прочитај повеќе

Дискриминирачки е 10.000 денари повисока плата да имаат вработени во министерства и секретаријати, предупреди Комсијата

Неоправдано е административците вработени во министерства и секретаријати да имаат за 10.000 денари повисока плата од останатите административци вработени до

Прочитај повеќе

Во Австрија поради високата инфлација ќе се зголемат платите само на политичарите

Во Австрија поради високата стапка на инфлација се зголемуваат платите на политичарите, додека вработените во различни стопански гранки сè уште

Прочитај повеќе

Нема друго ќаре освен зголемување на платите за да се задржат и привлечат нови работници

Автор: Бобан Илијевски Можеби ќе се согласите, можеби не, но јас мислам дека долго време се вртиме во еден маѓепсан

Прочитај повеќе

(Анкета) 22,6 % од македонските граѓани им даваат приоритет на платите, 19,9 % на меѓучовечките односи

Пандемијата насекаде низ светот ги поттикна луѓето да ги приспитаат своите „работни приоритети“, односно да ги утврдат нешатата коишто им

Прочитај повеќе

Систем и структура на платите – Лекција по трудово право

Систем и структура на платите Работникот има право на заработувачка – плата согласно закон, колективен договор и договорот за вработување.

Прочитај повеќе

Постигнат ДОГОВОР за покачување на платите на вработените во Клинички центар

Самостојниот синдикат на Клинички центар постигна договор за покачување на нето платата за 2.000 денари, а дополнително ќе се исплаќа

Прочитај повеќе

Синдикатот на клинички центар во среда ќе одржи потрест – бара линеарно зголемување на платите

Протестот е закажан за в понеделник, но ќе му дадат простор за преговори на Министерството за здравство, па затоа собирот

Прочитај повеќе

Мора да има закон што ќе стави ред во платите на раководителите, кажа Ковачевски

Мора да има закон со којшто ќе се стави ред и конзистентност во примањата особено на раководните лица. И затоа

Прочитај повеќе