Деспотовски: Новите иницијативи во образованието ќе донесат повисоки плати и повеќе млади да останат во државата

Директорот на Дирекцијата за ТИРЗ, Јован Деспотовски најави нови мерки за унапредување на концептот на дуално образование според потребите на

Прочитај повеќе

НСОН бара зголемување на платите на просветните работници

Независниот синдикат за образование и наука (НСОН) денеска ја поздрави одлуката на Владата и Министерството за труд и социјална политика

Прочитај повеќе