archiveподдршка

ЕкономијаМакедонија

За користење на средства од ИПАРД 2 може да се аплицира до први август

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги потсетува сите заинтересирани за аплицирање за Мерка 1 „Инвестиции во...
ЕкономијаМакедонија

На два дена пред истекот на рокот 12.480 компании аплицираа за мерката финансиска поддршка за исплата на платите

Дванаесет илјади четиристотини и осумдесет компании аплицирале за мерката за финансиска поддршка за исплата на платите за месеците април и...
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Аплицирањето е до 10 март: Секој млад земјоделец до 40 години може да добие до 20 илјади евра

На 10 март завршува јавниот повик за мерката 113 „Поддршка за поттикнување на земјоделското производство“, наменета за младите земјоделци. Министерот...
ЕкономијаМакедонија

Македонските туристички потенцијали ќе се презентираат преку јутјуб, фејсбук и инстаграм

Визуелно патување низ прекрасни фотографии кои ја отсликуваат убавината, културата и историјата на нашата земја. Вака директорот на Агенцијата за...
ЕкономијаМакедонија

Спасовски: Заедно со компаниите обезбедуваме 10 милиони евра дополнителни средства за спортот и спортистите

Во рамките на заложбата за подобрување на условите за поддршка на спортот, спортските федерации, клубови и спортисти преку мерката спортски...
1 2 3 4
Page 1 of 4