archiveпожарникари

ЕкономијаМакедонија

Фирмата „Милтекс-кал“ изработува заштитни маски за потребите на Делчево

Во делчевската фирма „Милтекс-кал“, деновиве интензивно се шијат платнени заштитни маски за лице. Тие ќе бидат донирани за потребите на...
МакедонијаСиндикат

Синдикатот на пожарникари задоволен од зголемувањето на блок дотациите за плати во Предлог-буџетот

Независниот синдикат на пожарникарите го поздравува зголемувањето на висината на блок дотацијата за плата и надоместоци на плата за припадниците...
ПравдаСветСветот на работникотСиндикат

Европските синдикати од јавен сектор изразија солидарност на тројцата загинати пожарникари

Извршниот комитет на Европската Федерација на синдикати од јавен сектор изрази длабоко сочувство за тројцата пожарникари кои ги изгубија животите...
МакедонијаСиндикат

КСС: Да се почитуваат мерките и препораките за заштита на работниците кои работат на отворено поради високите температури

По најавата од Управата за хидрометеоролошки работи, дека се очекуваат исклучително топли денови со температури до 41 степен, Конфедерацијата на...
1 2
Page 1 of 2