Шилегов: Околу 10 јуни треба да пристигне противпожарна скала и дополнителна опрема за пожарникарите

Ќе продолжиме да вложуваме во опрема и човечки потенцијал, бидејќи за безбедноста на скопјани и безбедноста на вработените во пожарната

Прочитај повеќе

Денес e ден на пожарникарството во Република Северна Македонија

Денес е 20 мај – ден на пожарникарството во Република Северна Македонија. На овој датум во 1836 година во Битола

Прочитај повеќе