Шахпаска: Ќе има промени во договорите за работа на определено време

Mинистерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска на ТВ Телма најави промени  во времетраењето на договорите за работа на

Прочитај повеќе

Бесими: Пандемијата со Ковид-19 доведе до најголема економска криза што се случила од Големата депресија наваму

Пандемијата со Ковид-19 доведе до најголема економска криза што се случила од Големата депресија наваму, предвидливоста е тешка, но среднорочната

Прочитај повеќе

Шахпаска: Остваруваме интензивни средби со засегнатите страни за Законот со кој нема да се работи во недела

Фејсбук статус на Јагода Шахпаска, Министерка за труд и социјална политика:   Согласно прифатената иницијатива на Владата недела да биде

Прочитај повеќе

Шахпаска на Економски магазин-Алсат ТВ: Буџетот за 2021 година е насочен кон продолжување на социјалната реформа, грижата за најмладите, намалување на невработеноста и намалување на сиромаштијата

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска на гостувањето во емисијата „Економски магазин” на телевизија Алсат зборуваше за сите

Прочитај повеќе

Шахпаска: Околу 6000 вработени до крајот на годинава ќе наполнат 64 години, но нема сите да се пензионираат

Анализите што ги направило Министерството за труд и социјална политика покажуваат дека до крајот на годинава возрасната граница за пензионирање

Прочитај повеќе

Шахпска: Се залагаме за спас на секое работно место и поддршка на компаниите

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска денеска се сретна со директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на

Прочитај повеќе

Шахпаска ги додели признанијата за најдобро рангирани компании со најдобра пракса за безбедност и здравје при работа 2020 година

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска денеска ги додели  плакетите на трите најдобро рангирани компании во нашата држава

Прочитај повеќе

Шахпаска: Зголемување на капацитетите на градинките, со цел поголем опфат на деца и нивно безбедно згрижување е наш приоритет

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска денеска беше во посета на детската градинка „Детска Радост“ клон Темјанушка во

Прочитај повеќе

СТАВ НА КОЧОВСКИ: Дали Шахпаска и МТСП се обидуваат во скратена постапка да “шверцуваат“ одредби од закони за остварување на партиски цели?

На 27.10.2020 во Собранието на Република Македонија ќе бидат предложени закони од страна на министерката Шахпаска и МТСП, коишто се

Прочитај повеќе

Министерката Шахпаска на дебата посветена на рабоничките права во време на корона на Текстилијада во Штип

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска денеска учествуваше на дебатата насловена “Работнички права за време на корона – Корона

Прочитај повеќе