Николова: Со новиот Закон за заштита на потрошувачите ги штитиме граѓаните и нивниот стандард

Владата предводена од СДСМ вчера го усвои новиот Предлог Закон за заштита на потрошувачите. Преку ова законско решение се обезбедува

Прочитај повеќе

Директорите се однесуваат како бандити: Инфлацијата ја јаде секоја плата, а нивната е поголема за 2,898 пати од таа на работниците

Цените растат речиси секаде, а корпорациите за тие поскапувања го обвиниле влошеното работење, при што цената на трудот и материјалите

Прочитај повеќе

Aкцијата на „КАМ“ беше добронамерна и насочена кон лојалните потрошувачи

Акцијата на „КАМ маркет“, во која се подаруваше масло „Ле бон“ за секоја сметка од 800 денари, во овие кризни

Прочитај повеќе

Се зголемуваат поплаките на потрошувачите за онлајн продажбата

Сферата на дигитализацијата која во последниве две години стана доста актуелна придонесе поплаките на потрошувачите на онлајн продажбата драстично да

Прочитај повеќе

Се засилува заштитата на потрошувачите, но повеќето сѐ уште не си ги знаат правата

Во последните девет месеци евидентирани се 2.300 поплаки, жалби и прашања од незадоволни потрошувачи. Најголемиот дел се во доменот на

Прочитај повеќе

Организација на потрошувачи: Владата да ги ограничи цените на брашното, маслото, млекото

Како организација на потрошувачи во Македонија не можеме да мируваме и сме исплашени за моменталната ситуацијата. Веќе порастот на цените

Прочитај повеќе

Колку повеќе потрошувачи – толку повеќе поплаки, граѓаните најмногу за жалат при купување бела техника

Пандемијата со Kовид 19 во голем процент ја зголеми побарувачката, но и потрошувачката на белата техника и компјутерите. Но тоа

Прочитај повеќе

Бектеши: Министерството за економија со 2 милиони денари финасиски ќе ги поддржи здруженија на потрошувачи за мерки за заштита на потрошувачките права

Министерството за економија го објави јавниот повик за доделување на финансиски средства за реализација на проект на здруженијата на потрошувачите. 

Прочитај повеќе

Промовирана нова мобилна апликација за заштита на правата на потрошувачите – Potrosuvaci MK

Институтот за стратешки истражувања и едукација – ИСИЕ денеска ја промовираше новата мобилната апликација за заштита на правата на потрошувачите

Прочитај повеќе

Измамени потрошувачи сведочат: На полица една цена, на каса друга

Измамени потрошувачи сведочат дека производите имаат една цена на рафтовите по маркети а друга во фискалната сметка. Случајност или не?

Прочитај повеќе