Просечната плата не ги покрива – За 122 денари во март зголемени основните трошоци на едно семејство

Сојузот на синдикати на Македонија повеќепати досега бараше зголемување на минималната плата за 60 проценти од просечната, а согласно тоа,

Прочитај повеќе

Потрошувачката кошничка во февруари „тежела“ 530 евра

На едно четиричлено семејство во февруари му биле потребни 32.915 денари за да ги задоволни минималните основни месечни потреби. Според

Прочитај повеќе