МАКЕДОНСКИ ПОШТИ БЕЗ ПАРИ: Над 2.000 вработени останаа без плати, директорот со молби да не се организира штрајк?!

Македонски пошти се без плати, ова за КУРИР го сведочи вработен во институцијата кој вели дека директорот ги оставил втора

Прочитај повеќе

Отсега отворање сметка во Халкбанк на било кој шалтер на Пошта

Сите корисници на поштенски услуги отсега, во било која од 324 активни поштенски единици на Македонска пошта АД, со 470

Прочитај повеќе

ШТРАЈКОТ ВО ПОШТА СТАВЕН ВО МИРУВАЊЕ – прифатено барањето за зголемување на платите за 3.000 денари

Вработените во Пошта го ставија во мирување штрајкот, кој го започнаа вчера, откако е прифатено едно од нивните главни барања.

Прочитај повеќе

УО на Пошта со предлог до синдикатите за зголемување на платите од јуни и од август

Управниот одбор на Пошта на РСМ, каде од изутрина почна генерален штрајк, им понуди на синдикалните организации од 1 јуни

Прочитај повеќе

Приватните пошти ќе ги разнесуваат пратките за време на штрајкот на Македонска Пошта

Дел од приватните пошти даваат поддршка на Синдикатот на Националниот оператор АД Пошта за да најдат најдобро решение на сите

Прочитај повеќе

Вработените во Пошта на 14 април влегуваат во штрајк

Неуспешните преговори со Владата и раководството на АД Пошта ги принуди вработените во компанијата на 14 април да влезат во

Прочитај повеќе

Преговори за зголемување на платата во националната Пошта

Владата во рок од седум дена треба да изготви финансиска конструкција за  примена на линерано покачување на нето платата на

Прочитај повеќе

Вработените во македонска Пошта нема да протестираат – започнати се преговори

Во врска најавениот протест на Синдикалните организации на А.Д. Пошта на Северна Македонија, Ве известувме дека на ден 18.03.2022 година,

Прочитај повеќе

Вработените во „Пошта“ во недела на протест

Синдикалните организации на А.Д. Пошта на Северна Македонија, Ве известуваат дека на ден 20.03.2022 година (Недела) ќе одржат општ протест

Прочитај повеќе

Плаќање на сметки за режиски трошоци во Пошта по најконкурентни цени

Вкупно 324 активни поштенски единици на Македонска пошта АД со 470 шалтерски места им стојат на располагање на граѓаните за

Прочитај повеќе