Тренчевска: Унапредувањето на правата на работниците е на прво место

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска беше дел од утринската програма на Слободен печат. Како тема на

Прочитај повеќе

Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за

Прочитај повеќе

Тренчевска од Женева: Нотиран е напредок на државата во областа на права на децата

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска, како предводник на делегацијата од Република Северна Македонија заедно со претставниците од

Прочитај повеќе

МТСП: Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Рубрика за трудово право: Заштита на правата од работен однос

Универзитскиот професор Лазар Јовевски зборува за заштита на правата од работен однос  

Прочитај повеќе

Права на осигурување согласно Законот за осигурување при невработеност

Права на осигурување согласно Законот за осигурување при невработеност Работниците кои се во работен однос, задолжително се осигурени во случај

Прочитај повеќе

Почна исплатата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека денеска почна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за

Прочитај повеќе

Германски закон ќе ги подобри правата на работниците и во македонски компании

Од 1 јануари 2023 година Германија воведува закон за корпоративна должна одговорност на брендовите односно на германските компании кои произведуваат

Прочитај повеќе

Лекција по трудово право: Права и обврски при постапка за вработување

Рубрика за трудово и социјално право Тема: Права и обврски при постапка за вработување Законот за работни односи ја уредува

Прочитај повеќе