archiveПравда

Правда

Усвоени измени на законот за извршување

Денес е усвоена измената на Законот за извршување кое е одраз на реалната потреба за помош и поддршка на загрозените...
МакедонијаПравдаСиндикат

Стоп за извршители: Ако застаруваат кривичните дела, треба да застаруваат и долговите

Ова е втор вторничен протест со поплаки на разочараните, дискриминираните и злоупотребените граѓани од страна на извршителите, пред Министерството за...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Откако Министерката го искара Претседателот на Кривичен прекинаа протестите на УПОЗ

Помина една недела откако судските службеници излегоа на протест за подобрување на нивниот економско-материјален статус, но очигледно откако Министерката за...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Независниот полициски синдикат пак ќе протестира за повисоки плати и нови униформи

Независниот полициски синдикат за 8 дена повторно ќе излезе на протест на улиците во главниот град Скопје. Овој пат демонстрантите...
ПравдаСветот на работникот

Поранешните вработени во „Охис“ повторно да протест, добиле ветување за средба во Владата во петок

Стотина поранешни вработени од скопската фабрика „Охис”, која е во стечај, денеска повторно протестираа низ улиците на Скопје. Тие како...
1 2 3 4
Page 1 of 4