archiveправен

ПравдаСветот на работникот

Левица поднела кривични пријави против четири работодавачи

Вчера, правниот сектор на Левица, професионално помогнат од адвокатски тим по трудово право, поднел четири кривични пријави против работодавачи –...
МакедонијаПравдаСиндикат

Неделковска: Со колективниот договор ќе се поправат грешките направени со нивелацијата на платите во културата

Претставници од Министерството за култура, Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК и Синдикатот на културните работници на...