archiveправосудство

МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Јосевски: Ќе поддржиме само штрајк во судовите, а не бели штрајкови и меки протести

Синдикалната организација на правосудството при Синдикатот на администрација и државна управа САДУ, ќе поддржи само штрајк од сите нишани, соодветно...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

(Видео) Ексклузивно: Јосевски – Имавме продуктивен состанок со Министерот Манчевски

Претседателот на синдикалната организација на правосудството во Основен суд 1 - Скопје, при Синдикатот на администрација и државн управа, Драган...
СветСветот на работникотСиндикат

Република Српска: „Созреа времето за поголеми плати во Правосудството“

Претседателот на Синдикатот на правосудството на Република Српска, Синиша Петровиќ вчера изјавил дека „созреало времето“ за зголемување на платите на...
СветСветот на работникотСиндикат

Правосудните работници во Србија можно е да влезат во генерален штрајк

Синдикатот на правосудството на Србија продолжува со едночасовниот предупредувачки штрајк во судовите и обвинителствата кој го започна пред четири дена,...