archiveпредлог

ЕкономијаМакедонија

Владата го усвои предлог-буџетот за 2021 година

Владата синоќа во рамки на 19-тата седница го утврди предлог-буџетот на Република Северна Македонија за 2021 година кој ќе биде...
ЕкономијаМакедонија

Влада: Утврден текстот на дополнетиот Предлог Буџет 2020 година, Усвоени предлог имињата за амбасадори на 19 дестинации

На денешната редовна 170-та седница, Владата на Република Северна Македонија го утврди текстот на дополнетиот Предлог-Буџет 2020 година. Владата прифати...
ЕкономијаМакедонија

БКМ предлага наместо три, државата пет години да ги плаќа придонесите за зголемените плати на работниците

Од Бизнис Конфедерацијата на Македонија предлагаат како измена на предлог законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување, зголемување...
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Ампева: Субвенции треба да добијат компаниите кои ги почитуваат работничките права и се трудат да исплатат поголеми плати од минималецот

Порталот Работник во однос на тоа какви се условите за зголемување на минималната плата, побара став и од Здружението на...
1 2
Page 1 of 2