archiveПремиер

ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Текстилните работници во фокусот на Владата во Штип

Претседателот на Владата, Оливер Спасовски, вицепремиерката задолжена за економски прашања, Мила Царовска, дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика,...
ЕкономијаМакедонија

Заев: Со 19 милиони евра ќе се набави механизација за ископ на јаглен и јаловина во РЕК Битола

Електрани на Северна Македонија, која оваа година бележи исклучително успешни резултати како континуитет на успешните деловни политики од 2017 година...
ПравдаСветСиндикат

Штрајкот во Франција влезе во деветиот ден: Синдикатите нема да се повлечат додека не се повлече пензиската реформа

Протестите и штрајкот против пензиските реформи во Франција денеска влегуваат во деветиот ден и постои можност тие да се продолжат...
ПравдаСветСиндикат

Федерациите на новинари бараат итно дејствување од страна на ЕУ за непречена истрага во убиството на новинарката од Малта

Меѓународната и Европската Федерација на новинари (ИФЈ/ЕФЈ) заедно со другите меѓународни организации, вклучувајќи ја и Европската Конфедерација на синдикати -...
1 2 3 4
Page 1 of 4