Преработувачите предупредуваат за ценовен шок, власта смирува дека ќе интервенира доколку има потреба

По предупредувањата на преработувачите дека е можно зголемување на основните прехранбени продукти до 50 проценти, од Владата и вчера смируваа

Прочитај повеќе

Преработувачите предупредуваат на скок на цените за 50%, Бектеши вели ако треба ќе интервенираат

Ако е потребно, ќе ги искористиме механизмите за да нема ценовни шокови, изјави денеска министерот за економија, Крешник Бектеши во

Прочитај повеќе