Зголемен индикаторот на доверба во преработувачката индустрија

Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во преработувачката индустрија во мај 2022 година е зголемен за

Прочитај повеќе

Намален индикаторот на доверба во преработувачката индустрија

Индикаторот на доверба во преработувачката индустрија, според оценката на раководителите на деловните субјекти, во април годинава е намален за 0,1

Прочитај повеќе

Поповолна економската состојба во преработувачката индустрија, оценуваат раководителите на фирмите

Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на довербата во преработувачката индустрија во февруари во однос на јануари годинава

Прочитај повеќе

Во преработувачката индустрија имало најмногу отпуштања

Најмногу невработени во Македонија „пристигнале“ од секторот Преработувачка индустрија, покажува извештајот на Државниот завод за ревизија, кој е резултат на глобален проект што

Прочитај повеќе

Бројот на вработени во преработувачката индустрија се очекува да се зголеми

Индикаторот на доверба во преработувачката индустрија во декември 2021 година е намален за 0,1 процентен поен во однос на ноември

Прочитај повеќе

Finance Think: Во транспортот се отвориле 6,500, а во трговијата 3,800 нови работни места

Бобан Илијевски Невработеноста во третиот квартал од 2021 година благо се намали, на 15.7 % од предходните 15.9 %, од

Прочитај повеќе

Очекувањата за обемот на производството во наредните три месеци неповолни, залихите на готови производи зголемени

Оценката за економската состојба на деловните субјекти во септември 2021 година е понеповолна во однос на претходниот месец, a поповолна

Прочитај повеќе

Понеповолни очекувања за производството во преработувачката индустрија

Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во преработувачката индустрија во јули во однос на јуни годинава

Прочитај повеќе

Стоилковски: Се’ ќе поскапи заради расипништво на режимот, се’ друго е лага

Покачување на давачките за нафтата и горивата и најавеното драстично зголемување на цената на електричната енеригија е најлошата економска одлука којашто

Прочитај повеќе

Поповолни очекувања за производство во преработувачката индустрија

Раководителите на деловните субјекти во преработувачката индустрија очекуваат поповолна состојба со обемот на производство во наредните три месеци во однос

Прочитај повеќе