Бавен откупот на преспанското јаболко, производителите бараат продолжување на субвенциите

Откупот на преспанското јаболко тече многу бавно, јаболко производителите бараат владината мерка од три денари по килограм продадено индустриско јаболко,

Прочитај повеќе