5 фрази кои родителите им ги кажувале на своите деца кои сега се успешни претприемачи

Работите коишто родителите им ги велат на нивните деца можат или да ги охрабрат и да им дадат поголема самодоверба

Прочитај повеќе

„Неформалното образование може да не направи одлични претприемачи“

Автор: Бобан Илијевски   Во првата епизода на „Работник Подкаст“ наш гостин е претприемачот Зоран Витанов, со кого зборуваме токму

Прочитај повеќе

Дали во Македонија се исплати да се започне бизнис? – Препораки од бизнис секторот

Бројот на младите кои сакаат да започнат свој бизнис, преку мерката на Агенцијата за вработување за Самовработување која е финансирана

Прочитај повеќе

10 совети за младите претприемачи од страна на милијардерот Марк Кубан

За успех во претприемништвото потребно е да се има визија, да се следат соништата, но и да се има и

Прочитај повеќе

(ИНТЕРВЈУ) „Не постои вистинска или погрешна возраст да се смени или започне професија или кариера“

Бобан Илијевски Повозрасните луѓе, оние над 40 години, се соочуваат со најмногу предизвици кога станува збор за вработување и започнување

Прочитај повеќе

Македонија 2025 објави повик за обука за развој на бизнис вештини

Македонските претприемачи ќе имаат можност да ги развијат своите аналитички вештини и во целост да го развијат чувството за бизнис

Прочитај повеќе

Овие се најуспешните бизнисмени за 2019 година

Со цел поттикнување на претприемачкиот дух преку промоција на успешни примери и годинава по 13ти пат се додели престижното национално

Прочитај повеќе