Оваа менаџерка поставила јасни граници: Нема испраќање мејлови после 19 часот

Во текот на своите дваесети години, Лија Шустер Бир (34) често работела и по неколку часови подолго отколку што ѝ

Прочитај повеќе

„Претприемачите не чекаат на државата, туку работат на реализција на своите идеи“

Бобан Илијевски Успешните претприемачи велат дека за да еден човек биде успешен претприемач, прво треба да изгради мајндсет или начин

Прочитај повеќе

Витанов: Претприемачите имаат интерес да сте успешни и богати, а политичарите да сте неуспешни и сиромашни (Работник Подкаст #1)

Автор: Бобан Илијевски Во првата епизода на „Работник Подкаст“ наш гостин е претприемачот Зоран Витанов, со кого зборуваме токму на

Прочитај повеќе

6 Mеки вештини кои секој претприемач треба да ги знае, и како да ги совладате бесплатно

Една од најголемите грешки кои ги направиц пред шест години како млада претприемачка беше ставањето на мојата љубов кон учењето

Прочитај повеќе