До кога партиските војници кои „дремат“ на работа ќе земаат плата на грбот на работниците од приватниот сектор?

Автор: Бобан Илијевски Изминатава недела, па и претходно имаше доста на реакции за тоа зошто ССМ бара да се зголемат

Прочитај повеќе

Ампева: Не е фер цело време да се бараат плати за јавниот сектор, додека приватниот колабрира

Фејбук статус на претседателката на Гласен Текстилец, Кристина Ампева: -Секогаш јас и здружението сме ЗА покачување на плати, но НЕ

Прочитај повеќе

Злоупотреба на Договорот на дело во трудово- правната област 

Колумна на Адвокат Персида Отовиќ Стојановска Секојдневно сме сведоци на недостиг на огромен број на работници како и огласи со

Прочитај повеќе

Целодневен штрајк во Грција: Работниците протестираат поради растот на цените и намалување на приходите

Грчките работници денеска започнале целодневен штрајк ширум земјата поради, како што велат, продлабочување на кризата, раст на цените, намалување на

Прочитај повеќе

Јуридика: Европската директива со која се обезбедува баланс на професионалниот и личниот живот

Директивата со која се обезбедува баланс на професионалниот и личниот живот воведува збир на законодавни акти осмислени со цел модернизирање

Прочитај повеќе

За 4 години СДСМ создал 24,000 работни места во приватниот и 30.000 во јавниот сектор, вели Мицкоски

Во вчерашната емисија на Алфа Телевизија претседателот на ВМРО- ДПМНЕ, Христијан Мицкоски истакна дека СДСМ го зголемила бројот на вработувања

Прочитај повеќе

Платите се порамнија уште повеќе, незадоволството се зголеми

Минималната плата се зголеми на 18,000 денари. Тоа е за поздравување. Сега, што правиме со усогласувањето на платите? Зголемувањето на

Прочитај повеќе

Платите и работното време – најболни точки на македонските работници

Колумна на Бобан Илијевски Платите во Македонија се болна точка, особено во време кога има нагло растење на цените, а

Прочитај повеќе

Македонски дипломатски синдикат: Го поддржуваме барањето за зголемување на минималната плата на 18,000 денари

Македонскиот дипломатски синдикат ги подржува и се приклучува кон барањата на Конфедерацијата на слободните синдикати и останатите синдикални организации во

Прочитај повеќе

Дали со репресивните мерки ќе се разгори веќе запалениот гнев кај работниците?

Бобан Илијевски Една од најактуелните теми којашто се отвори изминатава недела и за која имаше низа на реакции од страна

Прочитај повеќе