archiveприватност

ЗанимливостиМагазинНаука

Збогум за приватноста: Развиен сателит кој може да снима низ ѕидовите на зградите

Американската компанија ,,Capella Space” го лансираше сателитот пред неколку месеци. Сателитот е способен да направи исклучително јасни радарски фотографии со...