Оваа година Светскиот ден на Пристојна работа посветен на несигурните работни места

Бобан Илијевски Нешто повеќе за Светскиот ден на пристојна работа во светски рамки Иницијативата 7 октомври да биде Светски ден

Прочитај повеќе

Ден за пристојната работа: Короната алиби за откажување од правата на работниците

Денеска ширум светот се одбележува Светскиот ден на пристојна работа. За пристојна работа на работникот му припаѓа пристоен живот.  Речиси

Прочитај повеќе

Работниците во Македонија се стотици илјади километри оддалечени од „Пристојна работа за Пристоен живот“

Бобан Илијевски Колумна по повод 7 октовмри – Светскиот ден за Пристојна работа Светскиот ден за пристојна работа е празник

Прочитај повеќе

Синдикат: Поради короната изгубени се повеќе од 200 милиони работни места во светот

Во светот поради пандемијата изгубени се повеќе од 200 милиони работни места, а уште 100 милиони работници, помеѓу кои жените

Прочитај повеќе

АСМЛ: Младите лекари бараат услови достојни за работа

Само во првите пет месеци од оваа година 90 млади лекари заминале во странство, говорат податоците од Лекарската комора од

Прочитај повеќе

Меѓународната организација на труд организираше тренинг за работни односи во Женева

Во периодот од 30.05 до 07.06 се одржа тренинг во организација на Меѓународната Организација на трудот. Овој тренинг е во

Прочитај повеќе