СЕРИЈАЛ 100 НАЈГОЛЕМИ КОМПАНИИ/ВТОР ДЕЛ: На половина од 100-те најголеми им се истенчил приходот

СЕРИЈАЛ ТОП 100 НАЈГОЛЕМИ КОМПАНИИ/ВТОР ДЕЛ Како продолжение на претходниот текст за најголеми 10 компании, рангирани според остварени приходи за

Прочитај повеќе

Седењето по дома и нив им донесе профит. Низ четири техно маркети се слеале 138 милиони евра приход

Седењето по дома и на нив им донесе профит. Техно маркетите во пандемијата може да се пофалат со одлични резултати.

Прочитај повеќе

Гевгелија, Дојран и Струмица имаат највисок приход по глава на жител

Гевгелија, Струмица и Дојран се меѓу општините со највисок приход по глава на жител во 2019 година.Тоа го покажува новото истражување на

Прочитај повеќе

Нов проект за вработување на граѓаните од социјално ранлива категорија

Со 4 милиони евра државата ќе помага да се вработат 400 лица приматели на гарантиран минимален приход. Целта е да

Прочитај повеќе