Ова е еден од начините да се мотивираат вработените, но во Македонија малку се зборува за него

Бобан Илијевски Последниве две години беа исполнети со предизвици, како за работниците, така и за работодавачите. Пандемијата со Ковид -19

Прочитај повеќе

Кој вели дека македонските работници се со ниска работна продуктивност и ефикасност?

Продуктивноста и подготвеноста за работа на персоналот ангажиран во овдешните компании со германскиот капитал ја добија највисоката оценка во пред

Прочитај повеќе

Вторник е најпродуктивниот ден во неделата!

Дали навистина вторник е најпродуктивниот ден во неделата? Според едно истражување, вторник бил најпродуктивниот ден од започнувањето на истражувањето во

Прочитај повеќе

Бесими: Да се најде одржливо решение за подобар стандард на наставниците проследено со реформи

Зголемувањето на основните плати на наставниците за околу 90 проценти и линеарно зголемување на платите за скоро 20 проценти во

Прочитај повеќе

СОВЕТИ ЗА РАБОТНИЦИТЕ: Како да се справите со „МЕНТАЛНАТА МАГЛА“ која во голема мера може да влијае врз вашата работа

Пред да започнеме, да објасниме што е ментална магла или на англиски mental fog, brain fog. Се работи за состојба

Прочитај повеќе

Ќе има ли покачување на минималната плата?

Расте просечната плата, но се зголемуваат и трошоците за живот. Статистиката пресмета дека во ноември просекот достигна  29.130 денари  или

Прочитај повеќе

Уште една земја ќе тестира четиридневна работна недела

Шестмесечната програма ќе им овозможи на компаниите да работат 32 часа неделно, а притоа надоместоците и бенефициите за вработените да

Прочитај повеќе

АНАЛИЗА: Големи разлики меѓу продуктивноста на трудот и платите на вработените во зоните, кои се решенијата

Ќе продолжи ли растот на платите со темпо со кое расте и продуктивноста на трудот на вработените во компаниите во

Прочитај повеќе

Ампева: Продуктивноста на работниците е еднаква на платите кои им ги исплаќаат работодавачите

Бобан Илијевски Продуктивноста на работниците е соодветна на платата којашто ја има исплаќаат работодавачите. Како во Баргала, ако дадеш 2

Прочитај повеќе

Животниот стандард е лош затоа што трошоците за живот растат побрзо од зголемувањето на платите, вели Кочоска Димитриеска

Би било фер да кажеме дека просечната плата расте, ако тоа навистина е така. Можеби платата ќе се покачи за

Прочитај повеќе