Спасовски: Создаваме услови граѓаните со социјален ризик да добијат кров над глава, сигурност и подобри услови за живот

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски денеска изврши увид во изградба на станбена зграда во Пробиштип, наменета

Прочитај повеќе

Тутела: Промоција на првата збирка песни и раскази „БЗР од мали нозе“

За првпат во РС Македонија, се промовира збирка на песни и раскази која тематски ја опфати областа безбедност и здравје

Прочитај повеќе

МТСП: На располагање 10,8 милиони евра, ги повикуваме општините да развиваат социјални услуги

Вкупно 10,8 милиони евра од Министерство за труд и социјална политика се ставени на располагање на општините во Република Северна

Прочитај повеќе

Телма: Општините од истокот рекордери во искористување на европските пари

Реконструкции на домови за култура, делови од болници, изградба на речни корита се дел од  17-те проекти, коишто македонските и

Прочитај повеќе

Р. Македонија бележи големи постигнувања, Обединетите нации ја интензивираат соработката со нашата држава со конкретни проекти од граѓански интерес

Претседателот на Владата на Р. Македонија, Зоран Заев денеска се сретна со Росана Дуџиак, постојана координаторка на ОН во Р. Македонија.

Прочитај повеќе