Проект на ЕУ за учество на вработените во транснационална реорганизација на компаниите

Самостојниот синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија – ССЕРИ зеде учество во проектот– „Let us participate! Cross-border corporate

Прочитај повеќе

Промовиран проектот “Паметно езеро Младост”- првата иновативна туристичка атракција во земјава

Амбасадорот на ЕУ во Република Северна Македонија, Дејвид Гир денеска ја посети општина Велес, со цел да се запознае со

Прочитај повеќе

(АУДИО КОЛУМНА) Стручни работници ќе создаваме само за Запад, се додека не ја решиме корпуцијата и политизацијата

Бобан Илијевски Морам да признам дека идејата на Министерството за образование и наука со проектот „Учи паметно, работи стручно“ којшто

Прочитај повеќе

Со средства од ИПА програмата се реставрира црквата „Св. Власие“ во Штип

Конзервацијата и реставрацијата на црквата „Св. Власие“ e од особено значење за подобрување на туристичката понуда на Штип. Активноста се

Прочитај повеќе

ХИРУРЗИТЕ ОД БУГАРИЈА И СКОПЈЕ ВОДАТ УСПЕШЕН ПРОЕКТ ЗА ТЕШКИ ВРОДЕНИ НЕОНАТАЛНИ АНОМАЛИИ

За две години на Универизитетската клиника за детска хирургија во Скопје се направени 160 комплексни операции кај новороденчиња и бебиња

Прочитај повеќе

Бесими и Беџети: Преку проектот МСИП проширена и реконструирана општинската зграда во Сарај

Направено е проширување и реконструкција на зградата на општината со Сарај, преку Проектот за подобрување на општинските услуги – МСИП,

Прочитај повеќе

Бесими и Арифи: Со Проектот за подобрување на општински услуги Тетово за прв пат доби модерен јавен превоз

Преку Проектот за подобрување на општински услуги кое Министерството за финансии го спроведува заедно со Светска банка општина Тетово набави

Прочитај повеќе

Ангеловска: Преку МСИП забрзано се градат и рехабилитираат локалните патишта

Одлична реализација на Проектот за подобрување на општински услуги-МСИП, особено во изградбата на локалната патна инфраструктура, каде во текот на изминатите

Прочитај повеќе

со проект на граѓански здруженија од Виница и Кочани

Граѓанските здруженија „ИНИ“ од Виница и „Авена“ од Кочани успешно го завршија проектот „И ние имаме права“, со кој 60

Прочитај повеќе

Национална конференција „Заедно за превенција против родово базирано насилство“

Центарот за граѓанска иницијатива – Прилеп денеска во Скопје ќе одржи Национална конференција „Заедно за превенција против родово базирано насилство“,

Прочитај повеќе