НБ со надолни корекции на БДП, власта проектира раст од 2,9 отсто и инфлација од 7,1 процент

Народната банка ги ревидираше надолу пролетните проекции. Предвидува помал економски раст, кој според основното сценарио, би бил 2,3 проценти, а

Прочитај повеќе

Нема промена на проекциите за растот на БДП за следната година

Најновите очекувања за економскиот раст се непроменети во однос на априлските проекции, при што за следната година и натаму се

Прочитај повеќе

Владата останува на проекциите за раст на БДП од 4,1 отсто и инфлација од 2,1 отсто, вели Бесими

Владата останува на проекциите за инфлацијата и растот на БДП предвидени во ребалансот на Буџетот, кој е усвоен од страна

Прочитај повеќе