Бабовски: Од околу 50 000 инспекциски контроли, само 69 неправилности за несоодветна и нецелосна декларација на производите

Врз основа на лани спроведените скоро 50 000 инспекциски контроли, констатирани се само 69 неправилности во однос на несоодветна и

Прочитај повеќе

Драстичен раст на цените на голем број прехранбени производи

Сервисот Ценометар ги следи трендовите на промените на цените, откако замрзнаа цените на некои производи, но потоа се донесе и одлука да

Прочитај повеќе

Ако има потреба ќе се прошири листата на производи со „замрзнати” цени

Одлуката за замрзнување на цените на основните прехранбени продукти ја донесовме со цел да нема поголемо влијание во делот на

Прочитај повеќе

Бектеши не исклучува замрзнување на цените на основните производи ако има нарушувања на пазарот

Министерот за економија Крешник Бектеши смета дека не се задоцнети евентуалните активности за замрзнување на цените на основните производи и

Прочитај повеќе

Битиќи: Повисоките цени на прехрамбените производи не треба да ги загрижуваат граѓаните

Растот на цените пред се на прехранбените производи не треба да ги загрижува граѓаните, вели вицепремиерот за економија Фатмир Битики

Прочитај повеќе

Во јули повисоки продажните цени на производителите на индустриски производи

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во јули се повисоки за 1,6 проценти на месечно и

Прочитај повеќе

Растат цените на производите

Трошоците на животот во ноември годинава се исти како во претходниот месец, а цените на мало пораснале за 0,3 отсто

Прочитај повеќе

Драстичен пад: За 16,2 отсто намалени откупот и продажбата на земјоделски производи

Намалени се откупот и продажбата на речиси сите земјоделски производи, соопшти Државниот завод за статистика. Во второто тримесечје од 2020

Прочитај повеќе

Продажните цени на индустриските производи во февруари пониски на месечно ниво

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски за 0,5 отсто на месечно ниво, а на

Прочитај повеќе

Донација од 2300 млечни производи на Алпско за социјално загрозените семејства во општина Центар

Ново настанатата ситуација го измени нашето секојдневие, го отежни животот на сите нас, но особено погодени се социјално загрозените семејства.

Прочитај повеќе