„Не верувам дека ќе го зголеми бројот на работници, но сигурен сум дека ќе ги зголеми платите на тие кои ќе останат“

На текстилните компании во државава потребно им е да воспостават свои брендови за да, од една страна, произведуваат производи со

Прочитај повеќе

ЕСМ го зголеми производството на струја, целосно се покриени потребите на домаќинствата и на малите компании

АД ЕСМ на 17.10.2022 година произведе 12.660 MWh електрична енергија, соопштија од Владата. Од компанијата се посочува дека во термоелектраните РЕК

Прочитај повеќе

Поголемо домашно производство на струја за да нема рестрикции на зима

Проф. д-р Кочо Анѓушев, претседател на Македонската енергетска асоцијација – МЕА Македонската енергетска асоцијација – МЕА при Стопанската комора на

Прочитај повеќе

Манифестација „Ден на полето 2022“: Домашно производство на храна за заштита од недостиг и од високи цени

Во услови на криза која сериозно ги нарушува ланците на снабдување со основните прехранбени производи, негативното влијанијата на климатски промени

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Во кризни години Витаминка инвестираше во модернизирање на производството

Премиерот Димитар Ковачевски заедно со министерот за економија Крешник Бектеши остварија средба со раководството и вработените во производните капацитети на

Прочитај повеќе

Намален oбемот на производство и бројот на вработени во индустријата

Бројот на работниците во индустријата во октомври 2021 во однос на октомври лани е намален за 2,5 проценти, а од

Прочитај повеќе

Индустриското производство во март бележи раст

Индустриското производство во март годинава, во однос на истиот месец лани, бележи раст од 7,6 отсто, а за првите три

Прочитај повеќе

Што се произведувало во поранешна Југославија (СФРЈ)

Доколку сте заинтересирани или сакате да знаете што сé произведувало во фабриките (започнувајќи од светските брендови) во бивша Југославија(СФРЈ) сега

Прочитај повеќе

Пад од 15,1 отсто на индустриското производство во јуни

Индустриското производство во јуни годинава во однос на јуни лани бележи пад од 15,1 отсто, додека за период јануари –

Прочитај повеќе

Пад од 27 отсто на индустриското производство во мај

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава

Прочитај повеќе