BBC: Еден иселен млад човек Македонија ја чини речиси 16.000 евра годишно

Колку губат земјите како Македонија од иселувањето на младите? Според Истражувањето  кое го направи Институтот за иновации и развој, кога

Прочитај повеќе

30 џиновски фабрики прават приходи колку 5,000 македонски фирми

Триесет компании од вкупно регистрирани над 53 илјади прават над 12 отсто од вкупните приходи на целиот корпоративен сектор во

Прочитај повеќе

Економистите очекуваат поголем економски раст, но и поголема инфлација

Зголемената минимална плата и порастот на увозните цени ќе ја забрзаат инфлацијата. Поголем економски раст, но и повисока инфлација во

Прочитај повеќе

Спасовски: Ќе го следиме зголемувањето на пензиите согласно измените во законот за ПИОМ

Заложбите, целите и задачите поради кои е формиран Пензионерскиот синдикат при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија е подигнувањето и

Прочитај повеќе